منتديات العرب
أهلا بكم في منتديات العرب , نرحب بأعضائنا الأحبة و كذلك الزوار الكرام اللذين نرجوا منهم التسجيل لدينا
منتديات العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات العرب

عام لكل العلوم والمعرفة المتعلقة بالمجتمع
 
الرئيسيةالأحداثأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كفتة مشوية ع الفحم

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حمامة الرافدين
عضومتقدم
حمامة الرافدين


علم الدولة : كفتة مشوية ع الفحم 123
رقم العضوية : 31
الجنس : انثى
تاريخ التسجيل : 20/11/2010
السمك
التِنِّين
عدد المساهمات : 4907
نقاط : 7786
تاريخ الميلاد : 04/03/1988
العمر : 36
الموقع : ارض الله الواسعة
العمل/الترفيه : الحمد لله
الجنسية : عراقية
المزاج : عادي
الاوسمة : كفتة مشوية ع الفحم Images?q=tbn:ANd9GcSnXr5Z4IzeY8xmDnokzyrJlpeKU3ap-LI70fxm_pMNz0aDC4vh

كفتة مشوية ع الفحم Empty
مُساهمةموضوع: كفتة مشوية ع الفحم   كفتة مشوية ع الفحم Emptyالخميس 10 يونيو - 20:26

كفتة مشوية ع الفحم

كفتة مشوية ع الفحم :- ( نفس بتاعة الحاتي )

شوفت كتير وصفات للكفتة بصراحة اختراعات
ناس بتضيف عليها صلصة وناس برغل وناس بقسماط وناس سميد هي مش بسبوسة يااخوانا دي كفتة مشوية تتعمل بقي زي ما الكتاب بيقول او زي ما الشيف حسن هيقولك تعمليها من غير تأليف

المقادير :-

1 ك لحم احمر
250 جرام دوش ( عند الجزار قوليله دوش او بوش )
2 بصل مبشور ومصفي جيدا من المياه ( مترميش المياه)
نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر
ملح
فلفل أسود
جوزة الطيب

للتقديم والتزيين :

بقدونس
بصل
ليمون

طريقة التحضير :-

تقطعي اللحم مكعبات مع البوش ونحطها في الثلاجة ساعتين وبعدها نطلعها ونفرمها ع الوش الواسع في المفرمة

ونضيف عليها طفل البصل المصفي من المياه جيدا والملح والفلفل الأسود و جوزة الطيب والبيكنج بودر وقلبها حلو اوي لحد ماكل المكونات تتجانس مع بعضها كويس

بعد كدة نفرمها مرة كمان في المفرمة ع الوش الاضيق من الوش الاولاني ولو مفيش يبقي نفرمها ع نفس الوش تاني

بعد ما نخلص الوش التاني نعجنها ( ندعكها ) اكنها حتة عجينة نفضل نعجن فيها لحد ماهتلاقيها عملت معاكي عرق يعني تحسي بقت مفتلة اول ماتوصلي للنتيجة دي يبقى احنا نجحنا ندخلها الثلاجة 4 ساعات عشان تتشمع
ومتفكش ع النار

بعدها نجهز الأسياخ ونشعل الفحم ونطلع الكفتة لتشكيلها او نشكها ع الاسياخ واحنا بنشكها فاكرة مياه البصل نبشر عليها حبة واحدة طماطم ونضيف شوية ملح وفلفل أسود ونبل ايدينا بيها عشان الكفتة متبقاش ماسكة في أيدي

ونضعها ع الفحم بعد فرشه في الشواية وظبط الحرارة
ونقلب لحين النضج ثم نضعها ع طبق التقديم الموجود به البقدونس والبصل الشرائح ونزين بشرائح الليمون

وبألف هنا وشفا ع قلبك I love youI love youI love you

كفتة مشوية ع الفحم 127739-fb-img-1622612472396


**************************************************


كفتة مشوية ع الفحم F820d9f755fa0e0af5141b5240347c2d311376e7


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اطياف كريم
عضومتقدم
اطياف كريم


علم الدولة : كفتة مشوية ع الفحم 123
تاريخ التسجيل : 17/08/2013
عدد المساهمات : 3634
نقاط : 5471

كفتة مشوية ع الفحم Empty
مُساهمةموضوع: رد: كفتة مشوية ع الفحم   كفتة مشوية ع الفحم Emptyالجمعة 11 يونيو - 17:59

مشكوره اختي علي الموضوع الشيق والجميل
في انتظار مشاركاتك المييزه
واصلي تميزك وتقبلي مروري




**************************************************


كفتة مشوية ع الفحم Www.bysio.com-i-best-image.ucoz.ru-ph-38-535924228


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حمامة الرافدين
عضومتقدم
حمامة الرافدين


علم الدولة : كفتة مشوية ع الفحم 123
رقم العضوية : 31
الجنس : انثى
تاريخ التسجيل : 20/11/2010
السمك
التِنِّين
عدد المساهمات : 4907
نقاط : 7786
تاريخ الميلاد : 04/03/1988
العمر : 36
الموقع : ارض الله الواسعة
العمل/الترفيه : الحمد لله
الجنسية : عراقية
المزاج : عادي
الاوسمة : كفتة مشوية ع الفحم Images?q=tbn:ANd9GcSnXr5Z4IzeY8xmDnokzyrJlpeKU3ap-LI70fxm_pMNz0aDC4vh

كفتة مشوية ع الفحم Empty
مُساهمةموضوع: رد: كفتة مشوية ع الفحم   كفتة مشوية ع الفحم Emptyالأحد 14 نوفمبر - 18:50


مشكوره اختي علي الموضوع الشيق والجميل
في انتظار مشاركاتك المييزه
واصلي تميزك وتقبلي مروري



**************************************************


كفتة مشوية ع الفحم F820d9f755fa0e0af5141b5240347c2d311376e7


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كفتة مشوية ع الفحم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  خضار متبلة مشوية للرجيم
»  دجاج مشوي على الفحم
»  كفتة بالبرغل مع الصلصة الخاصة
» طريقة عمل كفتة السمك بالبطاطس
» كفتة السمك ..

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات العرب  :: منتدى الطبخ و المأكولات-
انتقل الى: